Sojafritt
Besök Vegansk pepparkaksglass
Denna krämiga glass med bitar av pepparkaka kan du enkelt göra hemma utan glassmaskin! Passar perfekt att smygstarta julperioden med när lusten faller på.
Besök Tomatsoppa med krutonger
Fresta smaklökarna med denna krämiga tomatsoppa, toppad med krispiga vitlökskrutonger och färsk basilika. Denna härliga soppa är klar på mindre än 30 minuter!
Besök Snickerstryfflar
Dessa läckra tryfflar är den perfekta munsbiten till en kopp te eller kaffe när du behöver en liten ’pick me up’ eller när du bara är sugen på något gott. Med bara 4 ingredienser har du dessa supergoda tryfflar inspirerade av Snickers klassiska smakkombination.
Besök Fattiga Riddare
Fattiga Riddare är en riktigt dekadent frukost du kan laga när du vill ha något extra lyxigt! Passar fint på helgen, till frukost på sängen eller när du tycker du förtjänar något lite extra :) Med lite vaniljglass på toppen och lönnsirap ringlad över hamnar du i himmelriket!
Besök Vegansk Ris á la Malta
Ris á la Malta är en riktig julklassiker och nu kan du göra en i vegansk tappning! Perfekt som dessert efter julbordet eller som fika under advent.
Besök Saffransglass med apelsinswirl
Smygstarta julstämningen med vår krämiga saffransglass! Härligt smakrik glass med syrlig apelsinsås ringlad igenom. Perfekt för alla saffransälskare och som adventsfika.
Besök Nattjästa frallor
Dessa nattjästa frallor är perfekt när du vill ha nybakat bröd till frukost med minimal ansträngning! Rör ihop degen kvällen innan, låt den jäsa i kylen över natten och grädda dem på morgonen.
Besök Marängspöken
Bus eller godis? Med dessa spökiga maränger får du både och! Krispiga, sockriga och lite sega maränger dekorerade som spöken passar fint till stora som små.
Besök Pumpasoppa med kokos & rostad vitlök
Denna krämiga pumpasoppa med kokosmjölk och rostad vitlök passar perfekt till kyliga höst- och vinterdagar när pumpa är i säsong. Rosta grönsakerna i ugnen, mixa slät tillsammans med buljong och kokosmjölk och toppa med rostade pumpafrön.
Besök Hemmagjord grönsaksbuljong
Inför höstens och vinterns alla soppor kan det vara en kul idé att göra egen grönsaksbuljong. I detta recept visar jag hur du kan använda överblivna grönsaksbitar från den övriga matlagningen för att göra buljong, så du behöver inte ens köpa grönsaker specifikt för att göra din buljong om du inte vill. Spara toppar av lök, paprika och morötter i frysen och tillsätt de grönsaker som du inte hinner använda upp innan deras bäst före-datum. De grönsaker som inte ser helt aptitliga ut att ha i maten passar perfekt att samla i din scraps-burk i frysen för att göra grönsaksbuljong.
Besök Jumbokaka med glass & kolasås
Vad kan vara bättre än att ha en jumbostor chocolate chip cookie helt för dig själv? Att ha en jumbostor chocolate chip cookie med vegansk vaniljglass och kolasås så klart! Här har du det perfekta receptet när din dag behöver bli liiiite bättre.
Besök Rostad grönsaksgryta
Denna härligt mustiga gryta passar bra till middag när vädret börjar bli lite kyligare. De rostade grönsakerna ger en djup smak åt grytan. Den är god att servera bara som den är, gärna med en skiva bröd, eller med ris eller quinoa till.
Besök Veganska chokladbollar
Jag har rullat tusentals chokladbollar under min livstid! Min morfar önskar sig dessa varje jul och varje födelsedag (som faktiskt råkar vara idag, grattis morfar!). Men alla recept jag hittat gör mig besviken… För det första, står det att receptet ska bli 25 chokladbollar och man får ihop 8 (enligt mig normalstora) chokladbollar så är det något som inte stämmer. Sen är det alltid för lite kakao och havregryn, som man måste lägga till på egen hand för att få rätt smak och konsistens. Så jag bestämde mig att en gång för alla ta fram mitt EGET recept, så här har du ett recept på chokladbollar som faktiskt blir 22 st, har tillräckligt med chokladsmak från kakaon och som det inte behövs mer havregryn i än angett. Hoppas du gillar det. Detta kommer i alla fall underlätta mitt liv!
Besök Picklad rödlök
Picklad rödlök är så enkelt att göra, men denna syrliga grönsak är en ordentlig smakhöjare! Perfekt för olika typer av mexikansk mat, eller på en avokadotoast. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som innebär 1 del 12% ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten, men jag tycker inte att det behövs lika mycket socker eller ättika, så min ratio ser lite annorlunda ut.
Besök Spicy Dill Pickles
Dessa pickles, eller inlagd gurka, är en stor favorit hos mig! Passar perfekt som topping på en vegoburgare eller när helst du vill använda pickles. Bäst smak får dessa om man låter gurkan var i lagen minst 3 veckor innan servering, men de kan ätas tidigare.
Besök Picklad rödkål
Picklad, eller inlagd rödkål är inte bara vacker att titta på utan också en smaksensation som piggar upp de flesta maträtter! Toppa på tacos, i en sallad, wok eller något annat du gillar. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som innebär 1 del 12% ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten, men jag tycker inte att det behövs lika mycket socker eller ättika, så min ratio ser lite annorlunda ut.
Besök Chocolate Chip Cookie Cups
Visst är det tråkigt med alla glassbägare som bara slängs i soporna? Nu kan du göra dina egna glasskålar av kakdeg som hamnar i magen istället! Chocolate Chip Cookie Cups - roligt att säga, roligt att baka men framförallt roligt att äta!
Besök Vegansk vaniljglass med jordgubbar
Vill du göra hemmagjord glass men har ingen glassmaskin? Då är detta receptet för dig! Denna vaniljglass är len och krämig precis som glass ska vara och fylld med färska jordgubbar. Med bara 5 ingredienser kan du nu göra vegansk glass hemma!
Besök Pitabröd
Hembakade pitabröd går att fylla med massa godsaker och smakar så mycket bättre än de torra, tråkiga bröd man köper i butik! Här hittar du ett bra och enkelt grundrecept som du kan fylla med dina favoriter bland grönsaker, såser, röror och annat gott.
Besök Browniebars
Dessa chokladiga browniebars är härligt sega och otroligt goda! Passar fint till en kopp kaffe eller te eller att ha med som ett mellanmål on the go.
Besök Hemmagjort mandelsmör
När jag gjorde mandelsmör hemma första gången blev jag förvånad över hur enkelt det var! Aldrig mer kommer jag köpa dyra burkar mandelsmör i butik, som inte bara kostar skjortan utan ofta har lerig eller cementliknande konsistens. Nu gör jag alltid hemmagjort mandelsmör som får en perfekt krämig konsistens och är klart på bara 15 minuter!
Besök Påskmuffins
Påsken är snart här och varför inte baka några roliga muffins att bjuda på? Dessa påskharar består av saftiga citronmuffins med en koksglasyr, dekorerade med riven kokos och söta öron av marsipan.
Besök Chiapudding
En chiapudding är ett perfekt mellanmål eller frukost! Krämig konsistens och med en god smak av vanilj och färska bär ger det dig en bra start på dagen.
Besök Broccoli- & sparrissoppa
Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker jag hade, och det blev en fantastiskt god soppa! Soppor är perfekt för att använda upp överblivna eller bortglömda grönsaker!
Besök Entimmeslimpa
Finns det något godare än nybakat bröd? Nej, inte mycket! Denna limpa tar bara 1 timme att baka, från början till slut, vilket betyder att du kan ha färskt bröd till frukost, soppan eller mellanmål så ofta du vill! Billigare än att köpa bröd i butik, och så mycket godare!
Besök Morotsfalafel med tabbouleh
Denna rätt är ett praktexempel på hur stor inverkan färska örter kan ha på smaken på vår mat! Persilja och mynta gör denna falafelrätt till en riktig smaksensation som inte gör någon besviken. Perfekt att göra i större sats som meal prep.
Besök Smördegspaj med grönkål, svamp & valnötter
Dessa läckra grönkålspajer är fantastiskt goda och ett snabbt tillskott till julbordet eller buffén. Färdig vegansk smördeg går att hitta i de flesta större matbutiker, antingen i kylen nära pizzadegar, eller ibland i frysdisken.
Besök Vegansk Janssons Frestelse
Janssons Frestelse görs traditionellt med ansjovis. I denna veganska variant gör vi vårt egna veganska ansjovissubstitut av inlagd aubergine. Bäst smak får du om auberginen får dra ett par dagar, men om du är otålig räcker det med kvällen före tillagningen. Janssons Frestelse är ett måste på mångas julbord och nu kan du göra en helt vegansk variant med den klassiska smaken.
Besök Mexican Fried Rice
’Stekt ris’ finns i flera olika tappningar världen över, detta är en mexikansk variant med mycket smak och en liten gnutta hetta. Fried Rice är även perfekt om du har överblivet ris i kylen som du vill göra något med. Toppa med lime och avokado för extra god smak.
Besök Blomkålscurry med kikärtor
En curry är perfekt när du vill laga något enkelt men som ändå smakar riktigt gott! Med ett fåtal, färska ingredienser får du en smakrik gryta som håller dig mätt länge.