Mexican Fried Rice i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2019-11-17)

Mexican Fried Rice

’Stekt ris’ finns i flera olika tappningar världen över, detta är en mexikansk variant med mycket smak och en liten gnutta hetta. Fried Rice är även perfekt om du har överblivet ris i kylen som du vill göra något med. Toppa med lime och avokado för extra god smak.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

3 dl ris
1 förpackning svarta bönor
1.5 dl majskorn
1 näve minitomater
3 klyftor vitlök
1 stor rödlök
1 stor röd paprika
En halv kruka koriander
1 tsk sambal oelek
Salt, peppar, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk kummin,

Lime
Avokado

Gör så här

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. När det kokat klart, skölj det med kallt vatten så att tillagningsprocessen avstannar och skaka ur så mycket vatten som möjligt. Sätt åt sidan.

Skär vitlök, rödlök och paprika i stora bitar och mixa detta i en matberedare tillsammans med koriandern tills du får en röra med små små bitar. Lägg röran i en skål och tillsätt kryddorna och sambal oelek och rör om.

Värm en stekpanna till medelhög värmen. Tillsätt 1 tsk olja och stek röran av lök och paprika i ca 2 minuter. Rör om duger tiden.

Tillsätt sedan riset och majsen till stekpannan och blanda väl tills allt ris blivit täckt av röran. Stek ett par minuter och tillsätt sedan avsköljda svarta bönor. Låt bönorna bli varma och servera sedan det stekta riset med pressad lime och avokado.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: