Nötfritt
Besök Vegansk pepparkaksglass
Denna krämiga glass med bitar av pepparkaka kan du enkelt göra hemma utan glassmaskin! Passar perfekt att smygstarta julperioden med när lusten faller på.
Besök Tomatsoppa med krutonger
Fresta smaklökarna med denna krämiga tomatsoppa, toppad med krispiga vitlökskrutonger och färsk basilika. Denna härliga soppa är klar på mindre än 30 minuter!
Besök Påskbakelser
Dessa vackra påskbakelser är dekorerade med fågelbon och marsipanägg. Under den fluffiga grädden gömmer sig saftiga tigermuffins (som är otroligt goda som de är om du inte har lust att dekorera dem). Perfekta till påskfikat!
Besök Mason Jar Noodle Soup
Denna nudelsoppa på burk är perfekt när du vill ha nylagad mat till lunch men inte har tillgång till ett kök. Förbered ingredienserna dagen innan, stoppa allt i burken och förvara den kallt fram tills det är dags att äta. Då häller du bra över kokande vatten, sätter på locken och väntar i 5 minuter så har du en härlig, nylagad nudelsoppa! Perfekt att ta med till jobbet, på utflykten eller på dina andra äventyr.
Besök Fattiga Riddare
Fattiga Riddare är en riktigt dekadent frukost du kan laga när du vill ha något extra lyxigt! Passar fint på helgen, till frukost på sängen eller när du tycker du förtjänar något lite extra :) Med lite vaniljglass på toppen och lönnsirap ringlad över hamnar du i himmelriket!
Besök Pfeffernüsse
Pheffernüsse är kakor från Tyskland som liknar pepparkakor, men denna variant är krispiga på utsidan, mjuka och smuliga på insidan och rullade i florsocker. Passar perfekt till adventsfika eller till julbaket.
Besök Vegansk mjuk pepparkaka
Denna veganska mjuka pepparkaka är riktigt saftig och har precis rätt mängd pepparkakssmak. Ät den som den är eller dekorera med kristyr och röda bär.
Besök Saffransglass med apelsinswirl
Smygstarta julstämningen med vår krämiga saffransglass! Härligt smakrik glass med syrlig apelsinsås ringlad igenom. Perfekt för alla saffransälskare och som adventsfika.
Besök Nattjästa frallor
Dessa nattjästa frallor är perfekt när du vill ha nybakat bröd till frukost med minimal ansträngning! Rör ihop degen kvällen innan, låt den jäsa i kylen över natten och grädda dem på morgonen.
Besök Vegansk Pastasallad
Denna pastasallad har vi gjort på repeat hemma det senaste året och nu är det dags att dela receptet! Pastasalladen funkar perfekt när man ska iväg på aktiviteter där man behöver mat om kan äts kall. Perfekt att göra i större batch och ta med sig på livets äventyr.
Besök Marängspöken
Bus eller godis? Med dessa spökiga maränger får du både och! Krispiga, sockriga och lite sega maränger dekorerade som spöken passar fint till stora som små.
Besök Pumpasoppa med kokos & rostad vitlök
Denna krämiga pumpasoppa med kokosmjölk och rostad vitlök passar perfekt till kyliga höst- och vinterdagar när pumpa är i säsong. Rosta grönsakerna i ugnen, mixa slät tillsammans med buljong och kokosmjölk och toppa med rostade pumpafrön.
Besök Hemmagjord grönsaksbuljong
Inför höstens och vinterns alla soppor kan det vara en kul idé att göra egen grönsaksbuljong. I detta recept visar jag hur du kan använda överblivna grönsaksbitar från den övriga matlagningen för att göra buljong, så du behöver inte ens köpa grönsaker specifikt för att göra din buljong om du inte vill. Spara toppar av lök, paprika och morötter i frysen och tillsätt de grönsaker som du inte hinner använda upp innan deras bäst före-datum. De grönsaker som inte ser helt aptitliga ut att ha i maten passar perfekt att samla i din scraps-burk i frysen för att göra grönsaksbuljong.
Besök Jumbokaka med glass & kolasås
Vad kan vara bättre än att ha en jumbostor chocolate chip cookie helt för dig själv? Att ha en jumbostor chocolate chip cookie med vegansk vaniljglass och kolasås så klart! Här har du det perfekta receptet när din dag behöver bli liiiite bättre.
Besök Currydoftande nudelsoppa med knaprig tempeh
Denna härliga nudelsoppa med smak av curry och kokosmjölk är full av krispiga grönsaker och knaperstekt tempeh! En fröjd både för ögat och smaklökarna.
Besök Tempehburgare med avokado, vitlöksdressing & srirachaketchup
Dessa smarriga vegoburgare är gjorda på tempeh, som traditionellt görs på fermenterade sojabönor, och paras ihop med krämig vitlöksdressing, spicy srirachakathup, rödlök och avokado. En riktig smaksensation för dig som älskar burgare!
Besök Hemmagjord tempeh
Tempeh är traditionellt gjort på fermenterade sojabönor och kan användas som ett köttsubstitut i vegansk matlagning. Prislappen i butiken är rätt hög om man jämför med att göra egen tempeh hemma, och processen är ganska enkel när man testat ett par gånger.
Besök Rostad grönsaksgryta
Denna härligt mustiga gryta passar bra till middag när vädret börjar bli lite kyligare. De rostade grönsakerna ger en djup smak åt grytan. Den är god att servera bara som den är, gärna med en skiva bröd, eller med ris eller quinoa till.
Besök Veganska scones & chiasylt
Scones är perfekt för en extra lyxig frukost eller helgbrunch! Här serverar vi dem med vegansk cream cheese och en snabb hemmagjord sylt på björnbär och blåbär.
Besök Veganska chokladbollar
Jag har rullat tusentals chokladbollar under min livstid! Min morfar önskar sig dessa varje jul och varje födelsedag (som faktiskt råkar vara idag, grattis morfar!). Men alla recept jag hittat gör mig besviken… För det första, står det att receptet ska bli 25 chokladbollar och man får ihop 8 (enligt mig normalstora) chokladbollar så är det något som inte stämmer. Sen är det alltid för lite kakao och havregryn, som man måste lägga till på egen hand för att få rätt smak och konsistens. Så jag bestämde mig att en gång för alla ta fram mitt EGET recept, så här har du ett recept på chokladbollar som faktiskt blir 22 st, har tillräckligt med chokladsmak från kakaon och som det inte behövs mer havregryn i än angett. Hoppas du gillar det. Detta kommer i alla fall underlätta mitt liv!
Besök Spicy Jackfruit Tacos
Dessa tacos gjorda med jackfruit är inspirerade av en rätt jag ätit på en mexikanskinspirerad restaurang. Strimlad, kryddig jackfruit toppad med picklad rödkål och guacamole. Enkelt att göra, men beroendeframkallande gott!
Besök Picklad rödlök
Picklad rödlök är så enkelt att göra, men denna syrliga grönsak är en ordentlig smakhöjare! Perfekt för olika typer av mexikansk mat, eller på en avokadotoast. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som innebär 1 del 12% ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten, men jag tycker inte att det behövs lika mycket socker eller ättika, så min ratio ser lite annorlunda ut.
Besök Spicy Dill Pickles
Dessa pickles, eller inlagd gurka, är en stor favorit hos mig! Passar perfekt som topping på en vegoburgare eller när helst du vill använda pickles. Bäst smak får dessa om man låter gurkan var i lagen minst 3 veckor innan servering, men de kan ätas tidigare.
Besök Picklad rödkål
Picklad, eller inlagd rödkål är inte bara vacker att titta på utan också en smaksensation som piggar upp de flesta maträtter! Toppa på tacos, i en sallad, wok eller något annat du gillar. Standard inom pickling av grönsaker är en 1-2-3 lag, som innebär 1 del 12% ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten, men jag tycker inte att det behövs lika mycket socker eller ättika, så min ratio ser lite annorlunda ut.
Besök Vegansk smörgåstårta
Att göra en vegansk smörgåstårta är förvånansvärt enkelt! Denna variant är gjord med vegansk smörgåspastej, vegansk skinkröra och dekorerad med diverse vackra grönsaker. Bara kreativiteten sätter gränser!
Besök Vegansk smörgåspastej
Denna veganska pastej är ett gott pålägg på smörgåsen tillsammans med inlagd gurka, eller varför inte som fyllning i en vegansk smörgåstårta?
Besök Chocolate Chip Cookie Cups
Visst är det tråkigt med alla glassbägare som bara slängs i soporna? Nu kan du göra dina egna glasskålar av kakdeg som hamnar i magen istället! Chocolate Chip Cookie Cups - roligt att säga, roligt att baka men framförallt roligt att äta!
Besök Vegansk vaniljglass med jordgubbar
Vill du göra hemmagjord glass men har ingen glassmaskin? Då är detta receptet för dig! Denna vaniljglass är len och krämig precis som glass ska vara och fylld med färska jordgubbar. Med bara 5 ingredienser kan du nu göra vegansk glass hemma!
Besök Pitabröd
Hembakade pitabröd går att fylla med massa godsaker och smakar så mycket bättre än de torra, tråkiga bröd man köper i butik! Här hittar du ett bra och enkelt grundrecept som du kan fylla med dina favoriter bland grönsaker, såser, röror och annat gott.
Besök Vegansk omelett
Kan man göra en riktigt god omelett utan ägg? Jajamän! Denna veganska omelett är lätt, fluffig och fantastiskt god. Ät den som den är eller fyll den med stekta grönsaker.