Ingredienser
Tempeh till 2 burgare (här hittar du hur du gör egen)Marinad:
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk sojasås
1 tsk lönnsirap
1 tsk tomatpuré
1 krm liquid smoke
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
En nypa chiliflakes
Vitlöksdressing:
0.5 dl vegansk creme fraiche (jag använder Oatlys)
2 msk vegansk majonnäs (jag använder Coop’s Extra)
1 stor pressad vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
(Några droppar tryffelolja om du vill va extra fancy!)
Övrigt:
Hamburgerbröd
1 avokado
1 liten rödlök
Ketchup
Sriracha
Salladsblad
Potatis (om du vill ha pommes till, å ja det vill du!)
Veganskt smör att steka i