Nötfritt
Besök No bake Äppelpaj
Bland blir även en vegan sugen på nått sött, och då är dadlar en utmärkt ingrediens, och paj ett trevlig tilltugg/efterrätt som man kan äta själv eller bjuda på. Denna äppelpaj är, förutom väldigt smarrig och snabblagad, no bake, vilket i detta fall innebär att du inte ska värma pajen utan äta den sval eller rumstempererad.
Besök Sötpotatis- och grönkålssoppa
Soppor är snabblagade och trevliga måltider som funkar extra fint en kallare höst- eller vinterdag. Just denna soppa är dessutom ganska mäktig och mättande. Grönkålen ger dig ett bra tillskott av järn och C- och A-vitamin. Eventuella rester funkar fint i matlåda. Toppa gärna rätten med lite färska blandgrönsaker t.ex. babyspenat.
Besök Indisk Daal med morötter och Garam Masala
Sedan jag blev vegan har jag fått större uppskattning för det indiska köket. Där finns flera smakrika, spännande vegorätter, och recept som är enkla att veganisera. Daal, en indisk linsgryta, är en av mina favoriter! Denna enkla och otroligt mättande rätt kan hittas i flera olika utföranden, lite som Indiens svar på den svenska köttfärssåsen, fast mycket godare förstås ;) Här kommer ett av mina favoritrecept, som passar perfekt att ha med i matlåda!
Besök Grön juice med citron, gurka & grönkål
Att juicea grönsaker var något som jag själv var väldigt skeptisk emot bara för några veckor sedan. Jag hade provat mig fram lite smått och alltid blivit väldigt besviken på resultatet. Men eftersom grön juice är ett fantastiskt sätt att öka intaget av gröna bladgrönsaker samtidigt som man ger kroppen en vitamin- och mineralboost och ger sin hy en helt ny lyster bestämde jag mig för att prova igen. Och jag är så glad att jag gjorde det!
Besök Spicy sötpotatis med smak av chili & vitlök
Sötpotatis, som trots namnet inte ens är släkt med den vanliga potatis som vi är vana att ha på vår tallrik, är en färgglad rotfrukt med många användningsområden. Idag tänker jag dela mitt recept på kryddiga sötpotatisklyftor som har en härlig balans mellan sötma och kryddighet.
Besök One Pot Pasta med oliver, tomat och basilika
Ibland vill man bara ha något snabbt och enkelt, men som ändå smakar riktigt gott. Och vad kan vara enklare än att slänga ner alla ingredienser i en och samma gryta och 15 minuter senare ha en färdig pastarätt? Och vem gillar inte pasta? Här kommer ett "One Pot Pasta"-recept med italienska smaker. Självklart kan du enkelt byta ut eller lägga till ingredienser om du så önskar.
Besök Potatissallad med ärtor, vitlök & mynta
Det här är en otroligt god, krämig och fräsch potatissallad som jag åt första gången när jag var i London. Jag bestämde mig genast för att göra min egen version när jag kom hem igen och nu kan jag dela med mig av receptet till er. Ha den som tillbehör eller ät den vid sidan av en god sallad. Jag improviserade ihop receptet så måtten kanske inte är helt korrekta, men smaka av och anpassa den till dina egna smakpreferenser!