Soppor är snabblagade och trevliga måltider som funkar extra fint en kallare höst- eller vinterdag. Just denna soppa är dessutom ganska mäktig och mättande. Grönkålen ger dig ett bra tillskott av järn och C- och A-vitamin. Eventuella rester funkar fint i matlåda. Toppa gärna rätten med lite färska blandgrönsaker t.ex. babyspenat.
Tillagningstid: 30 min 4 portioner Av: Daniel Askås
Ingredienser
1 röd lök 1 gul lök 2-3 skivor vitlök 3 snittstora sötpotatisar 80-90 gram grönkål 1 burk kokosmjölk Svartpeppar Salt
Gör så här
Skala och hacka löken i små bitar. Finhacka vitlöken.
Skölj och skala sötpotatisarna, hacka i lagom stora bitar. Skölj kålen och lägg i en skål så länge.
Stek lök och vitlök i lite vatten tills de fått fin färg. Häll i 2-3 dl vatten och en burk kokosmjölk. Höj temperaturen på spisen. Häll i sötpoatatisen. Låt koka under lätt omrörning.
Tillsätt grönkålen och blanda den med potatisen, det ska vara en bra blandning av ingredienserna när man rört om ett lite. Tillsätt den mängd vatten du tycker passar i soppa.
Krydda soppan med svartpeppar och lite (fling-) salt, smaka av senare och komplettera vid behov.
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.