Spicy Dill Pickles i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2020-08-02_2)

Spicy Dill Pickles

Dessa pickles, eller inlagd gurka, är en stor favorit hos mig! Passar perfekt som topping på en vegoburgare eller när helst du vill använda pickles. Bäst smak får dessa om man låter gurkan var i lagen minst 3 veckor innan servering, men de kan ätas tidigare.
Tillagningstid: 30 min + inläggningstid
Ca 5 dl
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

En lufttät glasburk på ca 5 dl med lock
Minigurkor, eller vanlig gurka om du inte har tillgång till minigurkor i din matbutik
4 dl vatten
0.75 dl socker
0.5 dl ättika 24% (dubbelt så mycket om din ättika är på 12%)
1 röd chili, med fröna borttagna
2 tsk gula senapsfrön
2 tsk flingsalt
15 hela svartpepparkorn + en stor nypa finmalt svartpeppar
1 stor klyfta vitlök
0.5 tsk chiliflakes
1 dl färsk dill

Gör så här

Lägg dina gurkor och den färska dillen i din glasburk.

Häll 2 dl av vattnet i en gryta och tillsätt sockret, hackad chili, pressad vitlök och alla kryddorna. Blanda väl och värm tills dess att sockret helt löst upp sig i vattnet. Blandningen behöver inte nå kokpunkt eller ens ryka.

När sockret löst upp sig helt i vattnet, ta grytan från plattan, tillsätt resten av vattnet (2 dl) och blanda väl. Låt blandningen svalna tills den når rumstemperatur och tillsätt då ättikspriten. Häll sedan blandningen över gurkorna och dillen i glasburken, så mycket som får plats.

Skruva på locket och ställ burken i kylen. Bäst smak blir det om du låter gurkorna dra i lagen i 3 veckor. Använder du istället skivad gurka går processen snabbare, då kan du smaka dig fram, men låt gurkan åtminstone stå 1 vecka i kylen. Dessa pickles håller sig minst 2 månader i kylskåp från att du öppnat locket efter inläggningen.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: