Bus eller godis? Med dessa spökiga maränger får du både och! Krispiga, sockriga och lite sega maränger dekorerade som spöken passar fint till stora som små.
Tillagningstid: 1 tmme 30 min Ca 40 spöken Av: Sanna Karlin
Häll spadet från en förpackning kokta kikärtor i en stor bunke och vispa detta med elvisp i ca 3 minuter tills du fått ett fast, vitt skum.
Tillsätt sedan lite av sockret medan du fortsätter vispa. Tillsätt sockret lite i taget tills allt är nervispat i fluffet. Vispa då hela smeten tills du kan hålla bunken uppochner utan att den rör sig, ca 1 minut.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Fyll sedan en spritspåsen med marängsmeten och spritsa sedan ut dina spöken. Sätt inte marängerna för tätt för de kommer breda ut sig lite i ugnen.
Grädda sedan marängerna mitt i ugnen i ca 1 timme och 10 minuter.
Ta sedan marängerna från ugnen och låt dem svalna helt innan du smälter chokladen och målar ögon på spökena. Jag använde en grillpinne av trä.
Har några av dina maränger spruckit lite? Ingen fara! Rita med choklad längst med konturerna av sprickan så får ditt spöke en stor, läskig mun.
När marängerna svalnat helt så förvara dem i en lufttät plåtburk. Marängerna blir segare dagen därpå.
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.