Blomkålscurry med kikärtor i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2019-11-10)

Blomkålscurry med kikärtor

En curry är perfekt när du vill laga något enkelt men som ändå smakar riktigt gott! Med ett fåtal, färska ingredienser får du en smakrik gryta som håller dig mätt länge.
Tillagningstid: 25 min
2 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

310 g blomkål
400 g förkokta kikärtor
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk gul currypaste
400 ml kokosmjölk
¼ tsk gurkmeja, svartpeppar och torkad koriander,
2 nävar babyspenat

2 portioner quinoa, hirs eller annat fullkorn

Gör så här

Dela blomkålsbuketterna i mindre bitar. Skölj kikärtorna noga tills allt skum är borta.

Strimla löken och stek den i en stekpanna på medelhög värme i en skvätt vatten. Tillsätt pressad vitlök och låt steka tills löken fått lite fin färg. Tillsätt då currypaste och kryddor och rör ut detta i en liten skvätt av kokosmjölken, så att currypasten kan börja lösa upp sig.

Låt kryddorna steka någon minut och häll sedan på resterande kokosmjölk. Rör om tills currypasten har blandat ut sig helt med kokosmjölken. Tillsätt då blomkål och kikärtor och låt småbubbla i ca 3 minuter på mellanvärme. Rör om då och då.

Tillsätt babyspenaten och stäng av värmen. Rör runt tills spenaten blandats väl in i curryn och låt puttra i ytterligare någon minut.

Servera din blomkål- och kikärtscurry med nykokt hirs eller quinoa.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: