Sojafritt
Besök Grönsakslasagne
Denna nytänkande grönsakslasagne använder zucchini som plattor, en ostsås av cashewnötter och en färs av quinoa. Färsk basilika och timjan ger en genuin smakupplevelse och det blir ett perfekt resultat varje gång.
Besök Kokos- och limegryta
Denna härliga, färgsprakande gryta är fylld av krispiga grönsaker med en hint av syrlighet från limen. En snabb och fräsch middag med asiatiska influenser.
Besök Rawbollar med broccoli och morot
Detta recept bjuder på en snabblagad och smakrik grönsaksboll toppad med lite nötter och frön. Ät tillsammans med färska grönsaker så har du en mättande och nyttig måltid.
Besök Lila smoothiebowl med hemmmagjord granola
Smoothiebowls är den perfekta lyxfrukosten! Denna är dessutom toppad med vår hemmagjorda granola, som är så god att du kommer vilja äta den utan ha någonting till. Granolan är även god att ha som topping på nicecream.
Besök Fröknäcke
Detta glutenfria fröknäcke passar perfekt som tilltugg till soppor och grytor. Ett gott pålägg är mosad avokado och chili.
Besök Limpa med solrosfrön
Sugen på lite bröd, men trött på alla fabrikstillverkade alternativen? Ingen fara, du kan snabbt och lätt baka ditt eget bröd. I detta recept bjuder vi på en enkel men god limpa, spetsad med solrosfrön.
Besök Sötpotatischili
Sötpotatisen är en en fantastiskt näringsrik knöl, som kan tillagas på flera olika sätt. Denna sötpotatischili är ett gott och mycket mättande alternativ. Toppa gärna med avokado, färsk koriander och pressad lime för en förhöjd smakupplevelse!
Besök Krämig tomatsoppa
Man kan göra massor av olika soppor, men ibland är det skönt med en lite enklare, som både är snabb att laga och inte kräver så många ingredienser, men som ändå blir ljuvligt god. Även denna soppa byggs på en klassisk grund med lök, vitlök, tomater och kokosmjölk.
Besök Dadelbollar
Ibland blir även en vegan sugen på nått sött, och då finns det massa alternativ att äta förstås. En av våran favorit-go-to-sötsak är klassiska dadelbollar. Enkelt, smarrigt och snabblagat. Och inte onyttigt.
Besök Linssoppa med vitlök & oregano
Denna linssoppa är både mättande och har ett någorlunda högt innehåll av protein. Den byggs på en klassisk grund med lök, vitlök, tomater och oregano.
Besök No bake Äppelpaj
Bland blir även en vegan sugen på nått sött, och då är dadlar en utmärkt ingrediens, och paj ett trevlig tilltugg/efterrätt som man kan äta själv eller bjuda på. Denna äppelpaj är, förutom väldigt smarrig och snabblagad, no bake, vilket i detta fall innebär att du inte ska värma pajen utan äta den sval eller rumstempererad.
Besök Sötpotatis- och grönkålssoppa
Soppor är snabblagade och trevliga måltider som funkar extra fint en kallare höst- eller vinterdag. Just denna soppa är dessutom ganska mäktig och mättande. Grönkålen ger dig ett bra tillskott av järn och C- och A-vitamin. Eventuella rester funkar fint i matlåda. Toppa gärna rätten med lite färska blandgrönsaker t.ex. babyspenat.
Besök Indisk Daal med morötter och Garam Masala
Sedan jag blev vegan har jag fått större uppskattning för det indiska köket. Där finns flera smakrika, spännande vegorätter, och recept som är enkla att veganisera. Daal, en indisk linsgryta, är en av mina favoriter! Denna enkla och otroligt mättande rätt kan hittas i flera olika utföranden, lite som Indiens svar på den svenska köttfärssåsen, fast mycket godare förstås ;) Här kommer ett av mina favoritrecept, som passar perfekt att ha med i matlåda!
Besök Grön juice med citron, gurka & grönkål
Att juicea grönsaker var något som jag själv var väldigt skeptisk emot bara för några veckor sedan. Jag hade provat mig fram lite smått och alltid blivit väldigt besviken på resultatet. Men eftersom grön juice är ett fantastiskt sätt att öka intaget av gröna bladgrönsaker samtidigt som man ger kroppen en vitamin- och mineralboost och ger sin hy en helt ny lyster bestämde jag mig för att prova igen. Och jag är så glad att jag gjorde det!
Besök Spicy sötpotatis med smak av chili & vitlök
Sötpotatis, som trots namnet inte ens är släkt med den vanliga potatis som vi är vana att ha på vår tallrik, är en färgglad rotfrukt med många användningsområden. Idag tänker jag dela mitt recept på kryddiga sötpotatisklyftor som har en härlig balans mellan sötma och kryddighet.
Besök One Pot Pasta med oliver, tomat och basilika
Ibland vill man bara ha något snabbt och enkelt, men som ändå smakar riktigt gott. Och vad kan vara enklare än att slänga ner alla ingredienser i en och samma gryta och 15 minuter senare ha en färdig pastarätt? Och vem gillar inte pasta? Här kommer ett "One Pot Pasta"-recept med italienska smaker. Självklart kan du enkelt byta ut eller lägga till ingredienser om du så önskar.
Besök Potatissallad med ärtor, vitlök & mynta
Det här är en otroligt god, krämig och fräsch potatissallad som jag åt första gången när jag var i London. Jag bestämde mig genast för att göra min egen version när jag kom hem igen och nu kan jag dela med mig av receptet till er. Ha den som tillbehör eller ät den vid sidan av en god sallad. Jag improviserade ihop receptet så måtten kanske inte är helt korrekta, men smaka av och anpassa den till dina egna smakpreferenser!