Ibland blir även en vegan sugen på nått sött, och då finns det massa alternativ att äta förstås. En av våran favorit-go-to-sötsak är klassiska dadelbollar. Enkelt, smarrigt och snabblagat. Och inte onyttigt.
Tillagningstid: 10 min ca 15 st Av: Daniel Askås
Ingredienser
16 st färska dadlar 1.5-2 dl havregryn 3 msk kakao Ev. en skvätt vatten Kokosflingor
Gör så här
Kärna ur alla dadlar och lägg dom i en matberedare.
Häll i 2.5 dl havregryn ovanpå.
Måtta ut ca. 4 msk kakao och häll över.
I fall du hade lite otur och dadlarna inte var så där härligt färska som dom ska vara, häll även nån matsked vatten i.
Kör allting tillsammans i matberedaren till det är bra mixat.
Ta mindre mängder smet och rulla till lagom stora bollar som du sen rullar i kokosflingor och placerar i en burk.
Ät direkt eller ställ in i kylskåp och ät senare. Dom står sig i ett antal dagar.
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.