Dadelbollar i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (2018_09_18_09)

Dadelbollar

Ibland blir även en vegan sugen på nått sött, och då finns det massa alternativ att äta förstås. En av våran favorit-go-to-sötsak är klassiska dadelbollar. Enkelt, smarrigt och snabblagat. Och inte onyttigt.
Tillagningstid: 10 min
ca 15 st
Av: Daniel Askås

Ingredienser

16 st färska dadlar
1.5-2 dl havregryn
3 msk kakao
Ev. en skvätt vatten
Kokosflingor

Gör så här

Kärna ur alla dadlar och lägg dom i en matberedare.

Häll i 2.5 dl havregryn ovanpå.

Måtta ut ca. 4 msk kakao och häll över.

I fall du hade lite otur och dadlarna inte var så där härligt färska som dom ska vara, häll även nån matsked vatten i.

Kör allting tillsammans i matberedaren till det är bra mixat.

Ta mindre mängder smet och rulla till lagom stora bollar som du sen rullar i kokosflingor och placerar i en burk.

Ät direkt eller ställ in i kylskåp och ät senare. Dom står sig i ett antal dagar.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: