Sugen på lite bröd, men trött på alla fabrikstillverkade alternativen? Ingen fara, du kan snabbt och lätt baka ditt eget bröd. I detta recept bjuder vi på en enkel men god limpa, spetsad med solrosfrön.
Tillagningstid: 50 min 1 limpa Av: Daniel Askås
Ingredienser
3 dl varmt vatten (ca 42 grader) 2 tsk torrjäst 2 msk lönnsirap 1 tsk salt Ca 6 dl vetemjöl Ca 2 dl grahamsmjöl Ca 5 msk solrosfrön
Gör så här
Värm vattnet fingervarmt, ca. 42 grader.
Blanda vatten med torrjäst, salt, socker och låt stå i ca. 10 min tills det bildas lite skum på toppen av vätskan.
Arbeta in mjölet i omgångar, du behöver inte knåda den, rör med träsked. Ha i solrosfröna.
Mjöla degen och forma till en limpa, lägg limpan på en plåt med bakpapper.
Mjöla limpan lätt och strö lite mer solrosfrön ovanpå, täck med bakhandduk. Låt stå i ca. 15 min medan du värmer upp ugnen till 225 grader.
Baka brödet mitt i ugnen i 15-20 min. Ta ut och låt svalna.
Servera med ditt val av pålägg, t.ex. avokadoröra, grönsaker, m.m. Gillar du inte grahamsmjöl, byt ut det till bara vetemjöl.
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.