Detta glutenfria fröknäcke passar perfekt som tilltugg till soppor och grytor. Ett gott pålägg är mosad avokado och chili.
Tillagningstid: 1 timme ca 24 st Av: Sanna Karlin
Ingredienser
1.5 dl pumpakärnor 1.5 dl solrosfrön 0.75 dl sesamfrön 0.75 dl valmofrön 0.75 dl linfrön 0.75 dl chiafrön ½ tsk salt 2.5 dl vatten
Gör så här
Om du vill, grovhacka hälften av pumpakärnorna och solrosfröna i en matberedare eller för hand, för att inte få så många stora bitar i fröknäcket. Om du vill kan du hoppa över detta steg.
Blanda alla fröer, salt och vatten i en bunke och rör om ordentligt. Låt stå i 15 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela ut fröbandningen i ett jämnt lager över hela plåten. Lägg sedan ytterligare ett papper ovanpå och platta ut smeten så tunt du kan.
Ta sedan av det översta bakplåtspappret och grädda fröknäcket i ugnen i 30 minuter i 170 grader.
Använd en kniv eller en pizzaskärare och dela fröknäcket i lagom stora rutor. Vänd på rutorna och grädda knäcket i ytterligare 20-30 minuter, tills de fått lite färg.
Låt fröknäcket svalna ordentligt på galler innan du lägger det i en lufttät burk för förvaring. En burk av plåt eller glas ger bäst hållbarhet.
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.