1. Veganska ägghalvor
Det recept som utan tvekan fått flest besökare under 2018 är våra veganska ägghalvor! Jag är fast besluten i att som vegan behöver man inte gå miste om något, och dessa veganska ägghalvor är ett tydligt tecken på det. Passar bra till högtider som påsk och jul och med vegansk majonäs, dill och tångkaviar på toppen kommer nog icke-veganer få ta sig en extra titt för att skilja de veganska äggen mot de animaliska.
2. Vegansk bounty
En annan storfavorit som länge såg ut att ta topplaceringen i år var dessa ljuvliga veganska Bountys! Bounty var mitt favoritgodis när jag var liten och i år ville jag ta fram en vegansk variant som totalt kunde ge mig den nostalgiska smakupplevelse som jag minns från min barndom. Sagt och gjort!
3. 3 sorters vegansk sill
Bronsmedaljen gick i år till vår vegosill. Sill är ett måste på mångas julbord och därför skapade vi i år recept på Saffranssill, Senapssill och Skärgårdssill - helt veganskt så klart!
4. Baked mac 'n' cheese
Vårt recept på baked mac 'n' cheese har helt klart varit min favoritrecept från året, lagade det senast i förrgår faktiskt! Vegan comfort food at it's best, definitivt värt att prova om du inte redan gjort det!
5. Chokladtryfflar med hasselnötskross
Dessa fantastiskt goda chokladtryfflar är en uppskattad present hos mina nära och kära! Mamma har en stående beställning vid varje högtidstillfälle och jag har än så länge inte träffat någon som inte älskat dem. Så att detta recept tog sig in på årets topp 10 känns nästan som en självklarhet. Har du testat dem än?
6. Chailatte med vanilj
Ett annat av mina personliga favoritrecept från året har varit vår chailatte! Speciellt tillsammans med en skiva pumkin bread ger detta en perfekt fikastund under årets kyliga dagar. Krämig, kryddig och värmande! Färdig på ett kick är den också.
7. Glögg med smak av granatäpple och vanilj
Precis som förra året så tas sjundeplatsen upp av en glögg! Denna är från årets julkalender och har smak av granatäpple och vanilj, en klassisk kombo som passar perfekt till advenstmys!
8. Date pops
Detta enkla recept är perfekt när sötsuget faller på! Dadlar fyllda med nötsmör och doppade i choklad! Har man inga klubbpinnar kan man så klart göra receptet ändå, och de blir mer som tryfflar. Perfekt att ha hemma i frysen och ta fram när man får oväntat besök.
9. Vegansk fudge
På årets niondeplats hittar vi vår veganska fudge som är gjord med jordnötssmör. Även dessa går snabbt att veva ihop och kan förvaras i frysen fram till servering. Perfekt för alla er jordnötssmörsälskare där ute!
10. Vitlöksstekt brysselkål med mandel och tranbär
Det sista receptet som kvalade in på topplistan 2018 är ytterligare ett från vår julkalender. Men denna vitlöksstekta brysselkål går självklart bra att servera även övriga tider på året, när än du har tillgång till denna underskattade grönsak!
Så detta är topplistan från 2018! Tack för att du varit med och tagit del av våra recept, artiklar och nyheter under året som gått. Under 2019 kommer du hitta nya recept varje söndag här på Green Warrior. Undra vilka som kommer att sig in på nästa års lista?
Gott Nytt År
önskar
Sanna