Ingredienser
Sillsubstitut:1 aubergine
250 g stora champinjoner
Inläggning:
4 dl vatten
1 dl ättiksprit 12%, eller 0.5 dl ättiksprit 24%
1 dl socker
4 lagerblad
1 tsk gula senapsfrön
10 korn kryddpeppar
10 korn svartpeppar
En nypa salt
Grundsås:
3 dl vegansk creme fraiche
1.5 dl vegansk matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar
Saffranssill:
1/3 av grundsåsen
0.5 g saffran
Ett halvt äpple
1 liten vitlöksklyfta
1/4 tsk citronpeppar
1.5 tsk citronjuice
Hälften av auberginesillen
Skärgårdssill:
1/3 av grundsåsen
2 msk röd tångcaviar
2 msk hackad färsk dill
2 msk hackad färsk gräslök
En halv liten rödlök
Hälften av auberginesillen
Senapssill:
1/3 av grundsåsen
1 dl senap, ta gärna hälften Skånsk senap
10 cm purjolök
En nypa vitpeppar
Champinjonsillen