Brysselkål är en underskattad grönsak på julbordet! Med väldigt få medel kan man få den att smaka riktigt gott och på nolltid har du ett grönt tillbehör till julmiddagen.
Tillagningstid: 15 min 4 portioner Av: Sanna Karlin
Ingredienser
500 g färsk brysselkål 2 stora klyftor vitlök Salt, peppar 1 dl torkade tranbär 1 dl mandel En klick vegansk smör/olja att steka i
Gör så här
Dela brysselkålen på mitten. Fyll en stekpanna med 1 cm djupt vatten och låt koka upp. Häll sedan i brysselkålshalvorna och täck stekpannan med ett lock. Låt brysselkålen ångkoka i 2-3 minuter. De ska fortfarande vara lite krispiga. Rör om då och då.
Ta sedan av locket och låt resterande vatten ånga bort. Pressa över vitlöken och tillsätt lite vegansk smör eller olja. Rör runt så att all brysselkål blandas med vitlöken och stek i någon minut tills den fått fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
Häll den vitlöksstekta brysselkålen i en serveringsskål och strö över halverade mandlar och torkade tranbär. Servera!
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.