Dessa chokladtryfflar är himmelskt goda, och så enkla att göra! Ge bort dem till någon du tycker om, eller behåll dem för dig själv - valet är ditt!
Tillagningstid: 1 time & 30 min ca 15 st Av: Sanna Karlin
Ingredienser
150g mörk choklad (Jag använde en med 60% kakao) 0,75 dl kokosmjölk (Jag använder ekologisk från Santa Maria) 10 hasselnötter
Gör så här
Smält hälften av chokladen över ett vattenbad. Tillsätt kokosmjölken och rör om tills du får en jämn, fin smet.
Fyll pralinformar av silikon med fyllningen och ställ sedan in dem i frysen för att stelna. Låt dem stå minst en timme så fyllningen blir helt genomfrusen. Om du vill kan du förvara formarna i frysen över natten innan du fortsätter.
När fyllningen är fryst, smält resten av chokladen över ett vattenbad. Hacka hasselnötterna till ett fint kross.
När chokladen har smält, ta ut fyllningen ur frysen. Tryck ut fyllningen ur en av silikonformarna och rulla den snabbt i den smälta chokladen med hjälp av två gafflar. Låt överskottschlokladen rinna av. Lägg den chokladklädda tryffeln på en bakplåtspappersklädd yta och sprinkla över hasselnötskrosset. Upprepa sedan proceduren med resten av tryfflarna.
Pssst!
Eftersom fyllningen är fryst kommer chokladen runt att stelna rätt fort. Var därför snabb med att ha på hasselnötskrosset efter att du rullat fyllningen i choklad. Förvara tryfflarna i en burk i kylen efter de är färdiga.
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.