Recept på Ett veganskt julbord från Green Warrior

Ett veganskt julbord

Här har vi på Green Warrior samlat alla våra bästa recept för ett veganskt julbord! Bland recepten hittar du klassiska julfavoriter i vegansk tappning (som julskinka och Janssons Frestelse) och några andra gröna, juliga rätter och tillbehör (som smördegspajer och hemmagjord senap). Vi hoppas att oavsett om detta är din första gröna jul eller om du är rutinerad på området så kommer du hitta recept här som ger dig en riktigt god jul!
Besök Vegansk julskinka Vegansk julskinka
Vad vore julen utan julskinka? Vilken tur att det är superenkelt (och roligt!) att göra sin egna veganska julskinka! Denna är gjord av seitan, ett köttsubstitut gjort på vetegluten. För att seitanskinkan ska bli fast och fin bör den stå i kylen i minst 12 timmar, så gör din julskinka någon dag innan julafton. På den stora dagen är det bara att griljera den och sedan servera! Supergott och 100% grisfritt!
Besök Vegansk Janssons Frestelse Vegansk Janssons Frestelse
Janssons Frestelse görs traditionellt med ansjovis. I denna veganska variant gör vi vårt egna veganska ansjovissubstitut av inlagd aubergine. Bäst smak får du om auberginen får dra ett par dagar, men om du är otålig räcker det med kvällen före tillagningen. Janssons Frestelse är ett måste på mångas julbord och nu kan du göra en helt vegansk variant med den klassiska smaken.
Besök 3 sorters vegansk sill 3 sorters vegansk sill
Sill är ett måste på mångas julbord, och det går utmärkt att göra en vegansk variant! Här listar vi tre vanliga sillfavoriter i vegansk tappning. Du kan välja mellan att använda aubergine eller svamp som substitut för sillen. Bäst resultat uppnår du om du först lägger in 'sillen' dagen innan du blandar den med tillhörande sås.
Besök Veganska ägghalvor Veganska ägghalvor
Veganska ägg, finns det? Javisst! Med lite kreativitet kommer man långt i köket och här har vi tagit fram ett recept på veganska ägghalvor som definitivt kommer imponera på julbordet eller påskbuffén.
Besök Klassisk rödbetssallad Klassisk rödbetssallad
Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.
Besök Smördegspaj med grönkål, svamp & valnötter Smördegspaj med grönkål, svamp & valnötter
Dessa läckra grönkålspajer är fantastiskt goda och ett snabbt tillskott till julbordet eller buffén. Färdig vegansk smördeg går att hitta i de flesta större matbutiker, antingen i kylen nära pizzadegar, eller ibland i frysdisken.
Besök Vitlöksstekt brysselkål med mandel och tranbär Vitlöksstekt brysselkål med mandel och tranbär
Brysselkål är en underskattad grönsak på julbordet! Med väldigt få medel kan man få den att smaka riktigt gott och på nolltid har du ett grönt tillbehör till julmiddagen.
Besök Julbollar med grönkål Julbollar med grönkål
Om du är intresserad av ett grönare julbord är detta ett recept för dig! Dessa juliga bollar med grönkål är ett färgglatt och gott alternativ till din jultallrik.
Besök Hemmagjord senap Hemmagjord senap
Egen senap är förvånansvärt enkelt att göra och ett roligt inslag på julbordet! I detta recept håller vi oss till en klassisk smaksättning, men varför inte prova apelsinsenap eller kanske konjakssenap?
Besök Brysselkålsgratäng Brysselkålsgratäng
Denna brysselkålsgratäng kan du antingen äta precis som den är eller ha den som ett tillbehör på julbordet och äta den tillsammans med alla dina andra julfavoriter. Oavsett vad du väljer är denna gratäng ett perfekt sätt att använda brysselkål till.
Besök Vegansk Ris á la Malta Vegansk Ris á la Malta
Ris á la Malta är en riktig julklassiker och nu kan du göra en i vegansk tappning! Perfekt som dessert efter julbordet eller som fika under advent.
  • Dela
space
Julbord:

space
Antal: