Klassisk rödbetssallad i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2018_09_18_43)

Klassisk rödbetssallad

Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.
Tillagningstid: 15 min
8 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

En halv rödlök
1 litet rött äpple
350g avrunna, inlagda rödbetor + 2 msk av spadet
200 ml Oatly creme fraice
En halv dl vegansk majonäs
1 msk senap
Svartpeppar, salt

Gör så här

Blanda creme fraiche, majonäs, senap och kryddor i en skål tillsammans med 2 msk av rödbetsspadet.

Skala och finhacka äpplet och rödlöken och rör ner i crème fraice-blandningen. Hacka de inlagda rödbetorna i små bitar och rör ner i blandningen. Rödbetssalladen blir godare om den får stå och dra sig i kylen ett par timmar, så gör den gärna dagen före, men det går så klart bra att äta den direkt.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: