Börja med sylten, har du frysta hallon (eller andra bär du föredrar) ha 2 dl i en skål. Antingen tinar du de i micron eller annars har du ställt fram de tidigare under dagen för att tina eller så använder du färska. När de tinat krymer de till ca. 1 dl.
Mosa bären med en gaffel till de är jämna, ha i chiafröna och sirapen och rör runt så det blandas. Ställ undan medan fröna sväller och gör sylten mer fast.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält ca. 150 gram veganskt margarin i micron. Blanda mjölen och sockret i en bunke. Häll över margarinet och rör runt med en slev så det blandas till en mer fast deg.
Ta en bit av degen, rulla den till en liten boll mellan händerna. Platta den försiktigt med handflatan och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Med ett finger forma en grop mitt i kakan. Upprepa till du har ca. 12 kakor på plåten.
Ta skålen med din sylt och häll med t.ex. en tesked sylt i groparna.
Baka ca. 15 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna i rumstemperatur.
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.