Vegansk potatissallad med 3 sorters lök i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2019_07_07_2)

Vegansk potatissallad med 3 sorters lök

Denna klassiska potatissallad är perfekt som tillbehör till grillat, eller i en lyxig baguette. Den är härligt krämig och har smak av 3 sorters lök och dill, sommaren i en maträtt! Lika god att göra på färskpotatis som på vanlig potatis.
Tillagningstid: 35 min
ca 5 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

ca 450 g potatis
1 liten rödlök
1-2 klyftor vitlök
ca 20 g gräslök
4 msk hackad dill (jag använde fryst)
ca 1.5 dl vegansk creme fraice
Salt, svartpeppar, vitlökspulver och lökpulver

Gör så här

Tvätta potatisen men behåll skalet på. Skär den i tärningsstora kuber och koka dem i 10-15 minuter tills potatisen är mjuk och genomkokt. Häll sedan av vattnet och spola av potatisen men kallt vatten så den svalnar fortare. Potatisen ska vara rumstempererad när du blandar den med de övriga ingredienserna.

Finhacka rödlöken och blanda den i en bunke tillsammans med pressad vitlök, hackad gräslök och dill. Tillsätt creme fraichen och rör om. Tillsätt sedan kryddor efter behag och smaka av så att du är nöjd med kryddningen.

När potatisen svalnat blandar du ner den i creme faiche-blandningen och rör om ordentligt så att alla potatisbitar blir täkt av såsen.

Förvara potatissalladen i kylen tills det är dags att servera. Godast blir den om den får stå till sig ett par timmar och absorbera alla smaker.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: