Knäck är ett måste på julen, i alla fall för mig! Här kommer ett enkelt recept som ger dig fantastiskt god knäck. Trots kokosmjölken smakar knäcken precis som klassisk knäck ska smaka.
Tillagningstid: 45 min ca 35 st Av: Sanna Karlin
Ingredienser
1.5 dl socker 1.5 dl ljus sirap 1.5 dl kokosmjölk (fullfett) Ev. hackade mandlar eller andra nötter
Gör så här
Häll alla ingredienser i en gryta och rör om med en träslev. Sätt på plattan på medelvärme tills smeten börjar bubbla. Sänk då plattan till låg värme.
Låt knäcksmeten koka tills den nått 125 grader. Använd gärna en termometer. Smeten kommer ganska så fort nå 100-graderssträcket, men sedan stiger den mycket långsammare i temperatur. Rör om då och då.
När knäcken nått 125 grader, häll över smeten i knäckformar. Håll värmen på smeten medan du häller, om den kallnar stelnar den till och det blir svårt att få i den i formarna. Om du vill ha i nötter kan du antingen röra ner dem i den färdiga knäcksmeten innan du häller den i formarna, eller göra som jag och strö nötterna ovanpå.
Förvara knäcken i kylen tills servering.
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.