Värmande soppa med en härlig röd färg, paprikorna ger karaktär och mynta bryter av härligt. En snabblagad rätt för höstmyset!
Tillagningstid: 20 min 2 portioner Av: Daniel Askås
Ingredienser
4 röda paprikor 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 4 dl vatten Ca. 1 msk citronsaft Svartpeppar och salt Myntablad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, kärna ur och dela 4 röda paprikor i halvor. Placera dessa på en plåt med bakplåtspapper.
Stek paprikorna i ugnen i ca. 15 minuter, till dom börjar få lite färg på skalen.
När paprikorna är färdiga, ta ut plåten och ställ dom på svalning.
Hacka 1 gul lök i små bitar och pressa 2 vitlöksklyfor. Pressa en citronhalva i juicepress.
Ta fram din matberedare och lägg i paprikahalvorna med lite vatten och kör tills paprikorna är mixad slät.
Häll i paprikamixen tillsammans med ca. 4 dl vatten i en gryta/kastrull och låt koka upp, häll i den hackade löken tillsammans med vitlöken, låt puttra på svag värme i totalt ca. 10 min.
Häll i citronsaften, krydda med salt och svartpeppar och smaka av.
Servera soppan med myntablad.
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.