Tacos med paprikarostad blomkål & coleslaw i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2018_09_19_01)

Tacos med paprikarostad blomkål & coleslaw

Det är ett faktum: Alla älskar tacos! Varför inte testa något nytt till nästa tacofredag med dessa läckra minitacos med paprikarostad blomkål och coleslaw?
Tillagningstid: 35 min
2 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

Till blomkålen:
1 huvud blomkål
0.5 dl havremjöl (vetemjöl går också bra)
0.5 dl passerade tomater
1 dl växtmjölk (jag använde sojamjölk)
2 klyftor pressad vitlök
2 tsk sambal oelek
Salt, svartpeppar, lökpulver, vitlökspulver, paprikapulver och smoked paprika

Glaze:
2 msk lönnsirap
2 msk passerade tomater
0.5 tsk sambal oelek
Svartpeppar, paprikapulver

Coleslaw:
2 dl riven vitkål
0.5 dl riven morot
ca 0.5 dl Oatly creme fraiche
Svartpeppar, italiensk salladskrydda

10 st tortillabröd mini
Sallad

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Dela blomkålen i små buketter. Blanda de övriga ingredienserna till blomkålen i en bunke tills du fått en tjock, fin smet. Tillsätt blomkålsbuketterna och blanda tills alla buketter är täckta av marinaden. Häll upp på ett bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen i 25 minuter.

Under tiden blomkålen rostas i ugnen, börja med din coleslaw. Riv vitkål och morot och blanda ihop med creme fraiche och kryddor. Ställ i kylen så länge.

När blomkålen är färdigrostad, låt den svalna utanför ugnen medan du gör din glaze. Rör ihop alla ingredienser i en skål och pensla blomkålen.

Strimla sallad och lägg i botten av ditt tortillabröd. Stapla blomkålen ovanpå och toppa med coleslaw. Sen är det bara att servera!

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: