Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing i gruppen Recept / Sojafritt hos Green Warrior (recept_2018_09_18_37)

Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing

Denna färgsprakande wok med stekt blomkålsris och smakrik dressing är en härlig vardagsmiddag om du är sugen på en riktig grönsaksboost!
Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

1 morot
1 röd paprika
1 bit rödkål
En halv zucchini
600g blomkål
Koriander, sesamfrön
Svartpeppar

Dressing:
2 msk nötsmör (jag använde cashewsmör)
2 msk kokande vatten
0.5-1 msk lönnsirap
1 msk limejuice
1-1.5 tsk sambal oelek
Svartpeppar

Gör så här

Börja med dressingen. Blanda nötsmöret med det kokande vattnet så att så att det blir en jämn, klumpfri smet. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Ställ åt sidan tills servering.

Skär moroten, paprikan, rödkålen och zucchinin i tunna bitar och skivor.

Skär blomkålen i bitar och riv den på ett rivjärn eller i en matberedare. Lägg den rivna blomkålen i en ren kökshandduk och krama ur överskottsvätskan.

Värm en torr stekpanna till medelhög värme och stek sedan blomkålsriset i 3-5 minuter. Krydda med svartpeppar. Ställ det stekta blomkålsriset åt sidan.

Härnäst, stek de skurna grönsakerna och krydda med svartpeppar. Grönsakerna ska vara varma men fortfarande krispiga, så stek dem bara ett par minuter.

Servera det stekta blomkålsriset med de wokade grönsakerna och toppa med koriander och sesamfön och ringla över chili-limedressingen.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: