Spaghetti med bönbiffar i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2018-10-23)

Spaghetti med bönbiffar

Detta recept bjuder på pasta med smakrik tomatsås och biffar gjorda på bönor, morot och ärtor. Servera gärna med bladgrönsaker.
Tillagningstid: 45 min
3 portioner
Av: Daniel Askås

Ingredienser

Biffar:
1 pkt kidneybönor (375 g)
1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 dl frysta ärtor
0,5 dl passerade tomater
1/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Några skak chilipeppar och koriander
3 msk potatismjöl samt 1 dl havregryn

Tomatsås:
4 dl passerade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk oregano
Salt, svartpeppar
1 msk äppelcidervinäger

Spaghetti, eller annan pasta du föredrar

Gör så här

Skölj kidneybönorna i vatten, skölj moroten samt skala löken.

Ha i allt detta samt vitlöken, ärtorna och tomaten i en matberedare.

Krydda samt ha i potatismjölet och havregrynen. Dessa är för att binda smeten att göra det lättare att forna till bollar eller biffar sen. Mixa tills det blir bra blandat och formbart.

Forma till valfri form och storlek och lägg på plåt med bakplåtspapper. Normalstora räcker det till 9 st.
Stek i mitten av ugnen, 225 grader i ca. 30 minuter.

Gör din tomatsås; blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka lätt i ca. 5 minuter.

Koka din pasta.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: