Bowls kan man variera i princip i oändlighet, det finns så mycket gott man kan mixa. Denna bowl utgår från sötpotatis, ärtor, morötter, gurka med mera och garanterat en härlig mättnadskänsla efter att du ätit den.
Ta fram en normalstor sötpotatis, dela den på mitten och skär sedan i avlånga bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Krydda med svartpeppar, salt och kanel, applicera kryddorna jämt över.
Placera plåten i mitten av ugnen och stek i ca. 25 minuter.
Koka ca. 3 dl ärtor och häll sedan av spadet och ställ på svalning.
Skala och skär 2 morötter i t.ex. avlånga bitar. Skär gurka i samma manér. Skala och dela en lök i lagom stora bitar.
När sötpotatisen är färdigstekt och har svalat lite är det dags att lägga alla delar i en skål, det behövs en skål av lite större modell för att du ska få plats med allting.
Börja med bladgrönsakerna i botten, och lägg sedan i resten på ett tilltalande vis :)
Öppna en avokado som du skär i avlånga bitar, toppa till sist med skalade hampafrön samt juicen från en pressad limehalva.
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.