Ingredienser
Ärtpesto
3 dl ärtor
1 avokado
1 msk citronsaft
1 dl cashewnötter
2 (små) vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
2 stora sötpotatisar
Körsbärstomater
Grönkål
Lime
Kokosgrädde
Ärtpesto
3 dl ärtor
1 avokado
1 msk citronsaft
1 dl cashewnötter
2 (små) vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
2 stora sötpotatisar
Körsbärstomater
Grönkål
Lime
Kokosgrädde
Sätt igång ugnen på 225 grader.
Ta fram två lite större sötpotatisar, dela dem på mitten och skär sedan i bitar. Skär sedan bitarna i mitten ifall du önskar smalare potatis. Lägg på plåt med bakplåtspapper, placera i mitten av ugnen och stek i ca. 30 minuter.
Lägg 1 dl cashewnötter i vatten för att mjukna upp lite.
Koka upp vatten i kastrull för 3 dl ärtor. Låt ärtorna koka färdigt och skölj de sedan i kallt vatten.
Kärna ur en mogen avokado och ta ur fruktköttet.
Ta fram matberedaren och lägg i ärtorna, avokado, cashewnötterna, vitlöksklyftorna samt citronsaft och krydda sedan med önskad mängd svartpeppar och salt. Kör matberedaren ca. 2 minuter och se till att det blir fluffigt och bra mixat. Smaka av.
Servera sedan sötpotatisen tillsammans med peston, grönkål, körsbärstomater och några skivor lime.
Ringla till sist över kokosgrädde.
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.