Ingredienser
4 st palsternackor
4 st rödbetor
Grön sallad
Sesamfrön
Dressing:
0,5 dl citronsaft
0,5 dl vatten
2 st vitlöksklyftor
Flingsalt & svartpeppar
4 st palsternackor
4 st rödbetor
Grön sallad
Sesamfrön
Dressing:
0,5 dl citronsaft
0,5 dl vatten
2 st vitlöksklyftor
Flingsalt & svartpeppar
Häll upp vatten i två kastruller och låt koka upp.
Under tiden, skölj rödbetorna och palsternackorna noga, och skär av ändarna på palsternackorna.
Skär palsternackorna i mindre bitar och koka dessa i 5-10 minuter (beroende på storlek och tillstånd).
Koka rödbetorna med skalet på i cirka 20 minuter, till de blivit lagom mjuka.
Skala vitlöksklyftorna och hacka dessa i små bitar, lägg de i en skål och tillsätt citronsaften och vattnet.
Krydda med några nyp flingsalt och lite svartpeppar.
När palsternackorna kokat färdigt, skölj dessa under vatten och ställ undan.
De färdigkokta rödbetorna lägger du i kallt vatten för att svalna och skär de sedan i valfri form, t.ex. avlånga bitar.
Ta några blad grön sallad och skär dessa i mindre bitar. Lägg samman alla ingredisenser och häll över av dressingen och toppa till sist med sesamfröna.
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.