Rostade kikärtor med ärtpesto och quinoa i gruppen Recept / Sojafritt hos Green Warrior (recept_2018-10-28)

Rostade kikärtor med ärtpesto och quinoa

En snabblagad, mättande rätt som bjuder på len, smakfull pesto tillsammans med lite krunchiga kikärtor och proteinrik quinoa.
Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Av: Daniel Askås

Ingredienser

Kikärtor
1 paket kokta kikärtor
2 msk krossade tomater
1 msk lönnsirap
1 msk vatten
Salt, svartpeppar, kanel, chilipulver

Ärtpesto
3 dl ärtor
1 avokado
1 msk citronsaft
1 dl cashewnötter
2 (mindre) vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar

Quinoa

Gör så här

Ställ ugnen på 200 grader. Skölj kikärtorna och låt vattnet rinna av. 

Blanda krossade tomater, lönnsirap och vatten i en skål. Ha i några skak av varje krydda och rör om. Smaka av.

Häll i kikärtorna i skålen och vänd runt de i blandningen. Sprid ut ärtorna på bakplåtspappersförsedd plåt och rosta dem i ugnen i ca. 15 minuter. Rör om med jämna intervall för en jämn rostning.

Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. I detta recept används vit quinoa.

Lägg 1 dl cashewnötter i vatten för att mjukna upp lite.

Koka upp vatten i kastrull för 3 dl ärtor. Låt ärtorna koka färdigt och skölj dom sedan i kallt vatten.

Kärna ur en mogen avokado och ta ur fruktköttet.

Ta fram matberedaren och lägg i ärtorna, avokado, cashewnötterna, vitlöksklyftorna samt citronsaft och krydda sedan med önskad mängd svartpeppar och salt. Kör matberedaren ca. 1,5 minuter och se till att det blir fluffigt och bra mixat. Smaka av.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: