Quinoafyllda paprikor i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2018_09_18_21)

Quinoafyllda paprikor

Dessa fyllda paprikor passar fint till lite festligare tillfällen eller som en extra lyxig lunch. Kombinationen av quinoa, bönor och avokado mättar ordentligt och limen ger en härlig syrlighet.
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

4 paprikor
2 dl vit quinoa
2 msk grönsaksfond
Kummin, chili, svartpeppar
1 klyfta vitlök
Bönor (förkokta svarta, vita eller kidney)
1,5 dl majs
1 dl salsasås
Avokado
Rödlök
Lime

Gör så här

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen, men tillsätt grönsaksfonden i vattnet.

När quinoan är färdigkokt, krydda med kummin, chili, svartpeppar och pressad vitlök.

Rör i salsasåsen tillsammans med majskornen och bönorna.

Dela paprikorna på längden och ta ut innandömet. Skopa i quinoablandningen i paprikahalvorna och grädda i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.

Servera paprikorna toppade med finhackad rödlök, skivad avokado och pressad lime.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: