Denna kola är enkel att göra och fastnar härligt i tänderna- precis som en riktig kola ska göra! Smaksätt med pepparkakskrydda eller behåll den neutral för en klassisk gräddkola, du väljer själv.
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och värm på medelhög värme tills den börjar bubbla.
Låt massan småkoka tills den når 125 grader. Rör om då och då, men inte för ofta, kanske var 10:e minut. Använd en termometer för att mäta temperaturen. Kolasmeten stiger snabbt till 100 grader, sedan kar den långsammare.
Under tiden kolan kokar, förbered en form, ca 25 x 25 cm, genom att klä in den i ett bakplåtspapper.
När kolan nått 125 grader, häll försiktigt massan i din form och låt svalna. Skär kolan i lagom stora bitar när den fortfarande inte stelnat helt, men är hård nog att skära i.
Förvara kolan i kylskåpet tills servering. Om du vill kan du pudra den lite med florsocker vid servering för att ge ett extra juligt utseende.
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.