Dessa pepparkaksbollar är perfekt om du ligger efter med julbaket och snabbt behöver fixa något att ta med till glöggpartyt. På bara ett par minuter har du ett fat med delikata små bakverk som smälter i munnen!
Tillagningstid: 10 min 12-15 st Av: Sanna Karlin
Ingredienser
20 dadlar 2 dl havregryn 0.75 tsk pepparkakskryddor Ca 5 pepparkakor (jag använde Annas pepparkakor med apelsinsmak)
Gör så här
Lägg pepparkakorna i en matberedare och pulsa ett par gånger så de blir till större smulor. Häll sedan över dessa i en djup tallrik.
Kärna ut dadlarna och lägg dem i matberedaren tillsammans med havregrynen och pepparkakskryddorna och mixa tills du får en slät och fin deg.
Forma degen till bollar och rulla dem sedan i pepparkakssmulorna. Sen är dessa läckra pepparkaksbollar redo att serveras!
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.