Nudelbowl med miso, svamp och chili i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2018_09_18_59)

Nudelbowl med miso, svamp och chili

Ramen och nudelbowls av alla dess slag har ökat i popularitet. Denna rätt med influenser från Asien går snabbt att fixa i ordning, men snålar inte på smaken.
Tillagningstid: 15 min
2 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

1 msk miso
2 msk Asian fond red hot - Ginger, chili & garlic (Touch of Taste)
1 klyfta vitlök
1 röd chili
2 salladslökar
200g skogschampinjoner
1 liter vatten
Pak choi
2 portioner nudlar (jag använde somennudlar)
Svarta sesamfrön
Lime

Gör så här

Koka upp vattnet och tillsätt mison och fonden. Rör om så att mison löser upp sig

Skiva vitlök, chili, salladslök och champinjonerna och tillsätt i buljongen.

Lägg några blad pak choi i en stor sil eller durkslag och låt dem ångkoka under tiden buljongen puttrar. Har du inte möjlighet att ångkoka kan du även lägga pak choibladen direkt i buljongen. Låt koka ett par minuter.

Tillsätt sedan nudlarna i buljongen och låt koka enligt tiden på förpackningen, mina skulle koka 3 minuter.

Servera din nudelbowl toppad med svarta sesamfrön och färskpressad lime.

Pssst!

Gillar du tofu? Om du vill kan du byta ut champinjonerna mot tärnad tofu, eller kombinera både tofu och svamp.
  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: