Kikärtsgryta med curry, kokosmjölk och mango i gruppen Recept / Sojafritt hos Green Warrior (recept_2019_01_27)

Kikärtsgryta med curry, kokosmjölk och mango

Sugen på en snabblagad och välsmakande gryta med inslag av mango och jordnötssmör? Klart du är! Denna gryta kan ätas till olika sorters ris eller till exempel vår grynmix.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Av: Daniel Askås

Ingredienser

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk gul curry
2 msk jordnötssmör
200 g krossade tomater
1 frp kokta kikärtor
2 dl frusen mango
1 frp kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
Salt, svartpeppar

Ris till 4 portioner

Gör så här

Börja med att koka upp riset enligt anvisningarna.

Skala och hacka löken i mindre bitar och vitlöken fint. Stek dessa i gryta i vatten tills de blir mjuka. Tillsätt curryn. Ha i lite mer vatten vid behov.

Häll i tomaterna och kokosmjölken samt smula i grönsaksbuljongen. Ha i jordnötsmöret och rör om ordentligt. Låt puttra i ca. 10 minuter.

Ha till sist i kikärtorna samt mangon och låt stå på medelvärme några minuter till. Smaka till sist av med salt och svartpeppar.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: