Chili- & paprikarostade kikärtor med quinoa och avokadosallad i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2018_09_18_51)

Chili- & paprikarostade kikärtor med quinoa och avokadosallad

Denna härliga rätt blir en snabb och mättande lunch eller middag! På bara 30 minuter har du en måltid som är både kryddig, krämig och proteinrik.
Tillagningstid: 25 min
2 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

Rostade kikärtor:
1 paket kokta kikärtor
1 tsk sambal oelek
1 msk lönnsirap
2 msk passerade tomater
1 klyfta vitlök
Svartpeppar, smoked paprika

Övriga ingredienser:
2 portioner vit quinoa
En näve körsbärstomater
En bit gurka
Fryst eller färsk koriander
Svartpeppar
1 avokado
Tahini
Salladsmix

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Skölj kikärtorna noga och torka dem. Blanda passerade tomater, pressad vitlök, sambal oelek, lönnsirap, svartpeppar och smoked paprika i en bunke. Häll sedan i kikärtorna och vänd runt dem i chilismeten tills de är jämt inkletade. Sprid ut dem på ett bakplåtspapper och rosta dem i ugnen i ca 15 minuter. Rör om var femte minut.

Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen.

Skär tomaterna och gurkan i små kuber och lägg i en skål. Tillsätt hackad koriander och svartpeppar och rör runt. Skiva avokadon.

På en tallrik, lägg en ordentlig näve salladsmix. Portionera ut quinoan och de rostade kikärtorna och toppa sedan med avokadon och tomatsalladen. Ringla lite tahini över toppen och servera.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: