Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.
Riv skalet av apelsinerna och samla det i en tesil för löste. Dela sedan resten av apelsinerna i mindre bitar.
Häll vinet i en lufttät glasburk eller tillbringare. Tillsätt alla kryddor utom sockret, och ha i apelsinbitarna och silen med apelsinskalet och rör om.
Sätt locket på och låt blandingen stå i kylen i ca ett dygn så att vinet drar åt sig smakerna av frukten och kryddorna. Om du har bråttom kan du skippa detta steg, men glöggen blir godare om den får stå och dra sig några timmar.
Efter att glöggen vilat i kylen, häll den i en gryta och tillsätt sockret. Rör runt och värm sedan upp glöggen på låg- till medelvärme. Använd gärna en termometer för att se att glöggen inte värms upp över 78 grader om du inte vill att alkoholen ska koka bort.
Låt glöggen sjuda i ca en och en halv timme. Rör om då och då och håll koll på temperaturen.
När glöggen kokat färdigt, sila den för att få bort frukten och kryddorna. Sedan är den klar att servers!
Pssst!
Dela
Receptikoner
Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.