Vardagsliv

Har du tillgång till en yta i trädgården, lotten, balkongen eller liknande? Odla i så fall! Det behövs inte stora ytor för att få fram näringsrik, egenodlad mat. Krukor funkar både inomhus och ute. Anlägg yta i gräsmattan eller odla i pallkragar vilket är enkelt och lättskött. Skaffa ekologisk jord för odling, en bra vattenkanna och lite fröer eller sättgrödor. På bilden syns potatis vilken sattes 10 maj, snart skördedags :)

Idag, 11 maj är det chokladbollens dag! Varför inte fira det men en dadelboll? - snabblagad och mumsig. Se vårt recept.

Vi förespråkar inte ätandet av procceserad mat, men ibland får man göra undantag, som när det är tacotorsdag till exempel.


Det är en solig dag i Värmland idag, och då passar vi på att dela med oss av lite bröd till våra nya andvänner, på bilden syns Oscar :)

Raw chokladtårta Zest

Drömmer dagdrömmar om denna ljuvliga hasselnöt- och chokladtårta från Zest! Raw, vegansk och himelsk god! Rekommenderas!

Spicy hot vegan

Två veganer på Spicy Hot! Nr 27 med gul curry och lime, mums!

Glad påsk

Glad Påsk! Här hemma firar vi med grön juice gjord på äpple, citron, ananas, grönkål, morot och broccoli. Drink your greens ;)

Chiapudding

Chiapudding i solen är ett utmärkt sätt att inviga helgen på! Blanda en burk (400 ml) ekologisk kokosmjölk med 2 dl vatten, lite vaniljpulver, 1-2 msk lönnsirap och 6-8 msk chiafrön. Låt stå kallt i minst 15-20 minuter och toppa sedan med frukt och bär!

SMOOTHIES! Så här ser jag ut varje morgon på väg till jobbet. Smoothies är den perfekta frukosten; gott, nyttigt och enkelt att ta med sig! Det är ett bra sätt att få i sig grönt direkt på morgonen. Min smoothie består av bananer, mango, svartkål, massa spenat, apelsinjuice, ananasjuice och lite vatten. Ananasen motverkar bitterheten i det bladgröna!

Te från Pukka

Vi dricker en del te på jobbet, ett trevligt värmande inslag, speciellt dom lite kallare dagarna. Puuka har en massa varianter i sitt sortiment, några av dessa ser du på bilden :) Vår favorit just nu är Blackcurrant Beauty.


Just nu visas nyhet 1 - 10 av totalt 10.